2009-10-08

Jag har svarat på en blogg...

Peo Wågström är en rätt skärpt herre som tror att det finns onda och goda, och att han tillhör de senare. Han är så pass gammal att han borde veta bättre.
Jag har svarat på ett av hans inlägg där han funderar över förekomsten av politiska djur och odjur, eller hans föreställningar om sådana. Jag antar att han ser sig som djuret och någon annan är odjuret (förslagsvis en kvinna), i sin lilla dröm och allt enligt samma logik som ovan.
Mitt svarsinlägg får du här, för Peo lär inte posta det på sin blogg:

"Intressant fråga om än retorisk (har svårt för sådana). Den outtalade premissen om att politik är en ständig kamp mellan ideologiska arketyper, kan jag tycka är att reducera ALLA förtroendevalda till politiska odjur och karaktärer som inte utvecklas. Det blir såpopera.
Inte konstig att människor (icke förtroendevalda/väljare???) alienerats från politiken och inte intresserar sig för den efter ett tag. "

2 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Patrick, det är alldeles nödvändigt att ställa de frågor du gör. Bra! Politiker som hållit på länge har inte ens förmågan att förstå frågorna. Nja, nu var jag hård, men det gäller i alla fall en stor del av dem. Att man hållit på länge ojh "arbetat politiskt" är inte självklart något positivt... Det tror jag de flesta "vanliga" inser.
Förändring!!!

Jan Eriksson sa...

Framför allt tycker jag att politiker som hållit på länge med bara politik börjar i många fall tappa greppet om verkligheten. Det ligger lite i samma linje som Dag är inne på,att det är inte längre självklart positivt.