2010-02-09

Kommunfullmäktige Jens Perssons förslagsverksamhet

Jordbruksministern Eskil Erlandsson (c) är på turné för att få kommuner att anamma närodlad ekologisk mat. Förra veckan var han i Strängnäs och för att uppmärksamma komunalrådet Jens Persson (c) om hur viktig denna fråga är. Jens Persson är vanligtvis mer än lovligt lomhörd i frågan. Hur ska man annars tolka den dövhet med vilken Strängnäspartiets motion om närodlad och ekologisk mat till elever och äldre blivit bemött i kommunfullmäktige? Döm om min förvåning när jag på annat håll  i bloggosfären läser att Persson vill sätta Strängnäs på matkartan med just närodlad och ekologisk mat. Är det partipiskan som vinit eller har Persson använt debatten i kommunfullmäktige som politisk förslagsverksamhet åt Centern?

Christer Alvin (m) tar upp detta in sin blogg här.

PS. Eskil Erlandsson har även besökt Eskilstuna. Vår kökchef Anders Lundgren har av Erlandsson mottagit ett hederspris för mycket förtjänstfullt arbete med Rinmangymnasiets elevmatsal. Jag har berört Anders otroliga arbete i flera blogginlägg (här och här). Anders har lyckats servera näringsrik och god mat mycket kostnadseffektivt. Hans framgångsrecept ser ut så här: kökschef med mångårig erfarenhet av kommersiell restaurangverksamhet, rätt attityd hos personalen och hårt arbete. Min sammanfattning är att matkvalitet handlar om en sak: KOMPETENS. DS

1 kommentar:

erik berg sa...

Ja man blir både förvånad och lite förbannad, men framförallt upprörd över den skenhelighet och brist på ryggrad som en del politiker visar.

Det var ju verkligen lite speciellt när vi i fullmäktige hade omröstning om Strängnäspartiets motion om möjligheten att kunna få ekologisk och närodlad mat i våra kommunala kök.

Centerpartisterna uttalade sitt nej med så svag stämma att det knappast hördes, men det blev protokollfört i alla fall som ett NEJ.

Allt offrat på samarbetet med socialdemokraternas altare, jag får rysningar USCH.

Därför är det i högsta grad anmärkningsvärt när man får läsa i ST någon vecka senare att Jens Persson nu är för ekologisk och närodlad mat i vår kommun – snacka om dubbelmoral.

Erik