2010-03-08

Strängnäsborna inte nöjda med kommunen

Tidningen Dagens Samhälle har sammanställt ett nöjdhetsindex baserat på SCB-statistik. De variabler tidning fört samman är: "Bra att leva i", "Kommunal verksamhet" och "Möjlighet till inflytande". Uppgifter om 190 kommuner finns tillgängliga i SCB:s databaser. Strängnäs hamnar på 177:e plats. Klart under genomsnittet.
Jag konstaterar att det är ännu en i raden av bottennoteringar i de olika index som Dagens Samhälle gjort det gångna året. Det är dystert och ger en signal om att det behövs krafttag. Dessvärre har vi i Strängnäs kommun en politisk ledning som tycks veta bäst och är döv för såväl opinion som reson.
Rösta bort C+FP+S i höst, om inget att annat så för era plånböckers skull! Nöjdare än så här måste högt beskattade kommuninnevånare mitt i Sveriges största tillväxtområde vara.

Strengnäs Tidning har också uppmärksammat rankingen här.

3 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Bra kommentar, jag citerar dig på min blogg.

Anonym sa...

Ja och ni politiker är alla en del av "etablisemanget". Se till att det händer något istället för att gnälla! Jobba över gränserna och tänk nytt, vad gynnar oss kommuninvånare mest? inte en massa skyttegravkrig och bäbistjafs ialla fall. Grow up, glöm höger o vänster och börja arbeta konstruktivt!!

Patrick aka Bee sa...

Anonym

Vi är politiker är tyvärr inget kollektiv och inte heller i samma parti. Vi är som de flesta andra mer eller mindre bra.
I den nämnd jag en gång i månaden sitter i försöker jag från min reservplats i opposition att göra det jag kan, men det är forfarande som du säger skyttegravskrig ibland. Men ibland finns det faktiskt stunder då dialog faktiskt fungerar. Strängnäspartiet vill ha mer dialog.
Ha en trevlig helg.