2009-11-27

Skäms!

I vår grannkommun vanvårdar bönder sina svin. I Strängnäs vanvårdar man barnen genom att systematiskt utsätta dem för saker som hämmar deras utveckling, ständiga uppbrott, färrre lärare, större läroanstalter och dålig skolmat. Det märkliga är att så få tycker att det senare är oroväckande. Skäms ta mig fan!

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Tittade igår på Karinslundsskolan. Om barnen ska flytta dit, så blir det en rejält försämring. För dagisbarn ska man tex dela upp en ca 45 qm rum i tre rum så att de får ett lekrum, ett matrum och ett sovrum. Då blir det kanske 1,5 qm utrymme per barn (eller ännu mindre???). Vad "kul" att de får SÅ mycket plats!!!
Utomhus: Det kommer vara rolig, om våra barn leka ute på asfalten.Ohh förlåt - glömde att Lillemor Bylund ska lägga plastmattor så att det ser naturligt ut! Skogen kan de väl inte använda så länge för att där ska byggas 400 lägenheter.
Lovar att jag inte rösta till någon som vill lägga ner Tosteröskolan. Hoppas det är inte bara jag!!!

Patrick aka Bee sa...

Hej Kerstin,

Det är fler som tycker som du och vi är många! Vi forsätter fajtas!

MVH

P.

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Patrick!

Den politik som förs i vår kommun kommer få enorma barnkonsekvenser i framtiden. Tycker mig se att det strider mot bättre vetande, och framför allt skapar det en enorm misstro för politiker och minskat valdeltagande.
Många grupper är förbannade!
Vår dynamiska idyll faller bitvis samman. Och det är synd med tanke på vårt geografiska läge....

Har länkat till ditt inlägg på facebook....

Trevlig helg!

/Cattis
Ha en trevlig helg!

Patrick aka Bee sa...

Cattis,

Jag tror att du har rätt, men i den rådande situationen finns det också möjligheter.
Vi har ett utmärkt tillfälle att debattera och flytta fram barnens postitioner. Vi har vind i seglen! Jag har startat Bra start på Facebook som är en barnrättsaktivistgrupp. Med enkla medel kan vi vuxna hävda ungas rätt till en bra uppväxtmiljö.

I grund bygger misstro på bristfällig kommunikation, man vill inte låta sig påverkas. Det är ett "slutet" system som agerar som rådande majoritet gör. Och slutna system går för eller senare under.
Låt oss ansätta dem ytterligare!

Tack för länken och ha en trevlig helg. Det verkar bli sol banne mig...

P.