2010-10-29

Vem är samhällsbyggnadschefen?

Läser på kommunens hemsida strangnas.se att Ulf Chricton blivit ersatt av en Marie Jonsson, som samhällsbyggnadschef. Kommunchefen Peter Lundberg kommenterar rekryteringen:
- Marie har fått tjänsten som samhällsbyggnadschef i hård konkurrens med externa kandidater. Det är ett styrkebesked att vi kan tillsätta en så kvalificerad tjänst med en av våra egna.   
Det har Lundberg säkert rätt i men jag förväntar mig en bättre presentation av en av kommunens viktigaste chefer än att hon är "en av oss".  Vem är hon? Mer öppenhet om jag får be!

Nota bene: Strängnäs Tidning gör ett något bättre jobb här.

3 kommentarer:

Mats Werner sa...

Marie är en jätteduktig och skärpt tjej som visserligen dessutom är dotter till förre kommunalrådet!
Det enda felet som jag ser det är att hon inte motsvarar det krav som vi från våra partier ställt länge, nämligen en chef på det kontoret med fullt stadsarkitektkompetens.

Dag Bremberg sa...

Oj, Marie har gett ett mkt seriöst intryck, men detta hade jag inte en aning om. Jag brukar inte tänka så och därför fattar jag inte alltid den speciella Strängnäskulturen.
Det finns mkt positivt med att människor känner varandra, men hade detta varit 7 mil österut så hade det varit en helt annan sak. Då hade media ifrågasatt alla former av släktband.

Patrick Baltatzis sa...

Marie är säkert en ytterst kompetent person. Det visar sig om inte annat.
Det jag har invändningar emot är att vi från kommunens sida inte presenterar henne bättre. Antas jag veta vem hon är? Eller är man rädd för att det är en kontroversiell tillsättning? Olyckligt hur som haver att vi som inte vet antingen känner oss dumma eller måste spekulera.