2009-07-12

Wisdom of the crowd

Läste följande debattinlägg på Newmill imorse "Wisdom of the crowd" säkrare än opinionsundersökningar. En ganska intressant påstående!

Gogglade vidare och fann på Wikipedia följande.

Som nybliven politiker blir jag förstås nyfiken på hur den här typen av kunskap kan göra politiken bättre. Kanske borde jag fråga en folksamling (=crowd)!

4 kommentarer:

Jan Eriksson sa...

Hej,

Länken i ditt inlägg pekar tillbaka till din blogg...

Spännande med ännu en nybliven politiker. Vad vill du åstadkomma och med vilka?

Mvh Jan Eriksson

Patrick aka Bee sa...

Hej Jan,

Tack för att du uppmärksammade mig på länken. Nu är den fixad!
Jag har blivit tillfrågad om jag vill engagera mig i Strängnäspartiet. Och jag har sagt ja. Din fråga om vad jag vill åstadkomma satte igång en process inom mig som resulterade i ett personligt politiskt manifest, som jag kommer att posta här när den politiska säsongen sätter gång igen ,-)
Men i korthet vill jag ta politiken till 2000-talet. Jag vill att återuppbygga förtroende för den politiska processen, jobba för att det talas om politisk kvalitet och att den blir en garanti för att kommuninnevånarnas skattepengar går till bärkraftig kommunal service som levererar efterfrågad kvalitet.

Förutsättningarna finns:

a) skatteuttaget borde vara tillräckligt i vår kommun,
b) teknologi finns för att öka transparensen i den kommunala verksamheten,
c) kompetens finns i kommunen,

Jag är inte ekonom, men min grundinställning är att skuldfrihet skapar handlingsfrihet. Strängnäs kommun har idag utan oftast rollen som gisslan, kidnappad av marknaden. Detta är en ytterst allvarlig och kostsam utveckling. Så kan det inte vara och därför bör ett mål vara att långsiktigt stärka kommunens ekonomi och att politikerna återtar makten i kommunen. Det är något jag vill jobba för.

I detaljfrågor kommer jag att vara aktiv i kulturfrågorna, vilket jag vurmar lite extra för. Kultur är mötet mellan gammalt och nytt. Mellan tradition och innovation. Mellan det förutsägbara och oförutsägbara. För mig är mötet det intressanta och Strängnäs behöver möta framtiden oftare, konfronteras och konsolideras till något nytt. Strängnäs har förutsättningarna att bli mötesplatsen för just detta nya. Men även framtiden är och har en historia. Förslag om konferensanläggningar, hotell, muséer, konservatorier såsom föreslagits på exempelvis Visholmen är förslag som vittnar om att det finns en vision om Visholmen väl förankrad i en svunnen tid. Men möter dessa förslag framtiden? Förslagen är historiska koncept men jag tror att Strängnäs skulle må bra av att dessa faktiskt står tillbaka för ett mer vidlyftigt projekt, udda och unikt projekt, som skulle kunna profilera Strängnäs bättre och tydligare än något annat. Ambitionen måste ligga på den nivån. Och i ärlighetens namn har processen inte ens börjat, trots att Strängnäs regering vill fatta beslut i Visholmsfrågan i höst. Om så blir fallet återstår att se…
Nåväl, jag återkommer med mitt manifest lite senare. Nu är det semester!

Må bäst.

P.

Jan Eriksson sa...

Då får jag önska dig välkommen till SP! Det ska bli spännande att komma igång efter alla semestrar.

Mvh Jan Eriksson

Patrick aka Bee sa...

Tack Jan,

Hoppas vi ses snart IRL!

P.