2008-01-13

Hus och hELveteHemma håller vi på att färdigställa huset. Inte så att det behövdes några stora ingrepp, men stora ingrepp blev det ändå. Köket har gjorts om, badrummet likaså, samt att ett badrum tillkommit. Nu är det bara finliret med lister och målning som återstår. Vad gör vi sen? Vi underhåller och underhåller.
Funderar förstås på energikostnaderna. Hur ska vi göra med dem? I en tegelvilla från 20-talet är självdraget lika stort som självklart. Vi har fjärrvärme men i den lokala blaskorna är medborgarna oroade. Om alla har fjärrvärme då kan leverantören själv sätta priserna. Och i värsta fall på en godtycklig nivå. Jag är inte så orolig. Svärfar är i biobränslebranschen och en alternativ panna som bränner pellets eller ved, alternativt bergvärme kan vara en väg till något så när oberoende energisituation. Solvärme är dessvärre inget att hoppas på, när det som i Småland var 38 sekunder sol per dag under december månad. En tidpunkt när man som mest behöver energitillskott.
Under tiden eldar vi i spisen i vårt sovrum. Vi har satt in en kasett och den eldar vi i varje kväll. Den ger såväl värme som mys och det är inte ovanligt med hela familjen i vår tre kvm stora säng, framför TV:n. Att vakna upp med resternas av fredagsmysets popkorn, kan vara ganska mysigt ändå.

Inga kommentarer: